?
explore TREK JE PLAN

Welkom in Leuven! Deze stad kent een enorm rijk cultuurlandschap. Wij wijzen je de weg naar alle grote cultuurhuizen met ons stadsplan.?

local_play BELEEF UUR KULTUUR

Elke maand schotelen we je een performance, workshops of een concert voor in onze reeks UUR KULTUUR. En omdat de cultuurkaart dit academiejaar z'n tiende verjaardag viert, trekken we alle registers open en nodigen we topartiesten uit. Warhola opent de reeks en Rosas sluit af.

card_giftcard ZET CULTUUR OP JE KAART

Met een cultuurkaart kan je gratis naar elk UUR KULTUUR. Daarmee trakteert KU Leuven je elke maand op een spannende performance of een leuk concert. Ook krijg je fikse kortingen en maak je kans op massa's vrijkaarten.

work WERK JE AAN KU LEUVEN?

Ook voor personeelsleden hebben we een uitgebreid cultuuraanbod. Ontdek exclusieve kortingen en buitenkansen in ons personeelsportaal.

?

?

BlokUUR KULTUUR

COMEDY SHORTS

Break je blok op donderdag 23 januari! We trakteren alle studenten en hun sympathisanten op de beste komische kortfilms die op het Kortfilmfestival Leuven draaiden.

DOE HET ZELF!

UNIVERSITAIRE ENSEMBLES

Speel je al jaren een instrument, en wil je dat ook in Leuven blijven doen? Maak je graag muziek en in één klap een hele hoop vrienden?

Wekelijks repeteren meer dan vierhonderd studenten en personeelsleden bij de acht universitaire ensembles van KU Leuven.

MEER WETEN

?
BAC ART LAB

In het BAC ART LAB bieden we?(letterlijk) ruimte voor experiment. Studenten en personeelsleden van Associatie KU Leuven kunnen er gratis atelierruimte aanvragen.

Beeldende en audiovisuele kunstenaars, ontwerpers en designers ontmoeten elkaar in het voormalige Instituut voor Bacteriologie.

MEER WETEN

info MAAKPORTAAL

Aan KU Leuven kijk en luister je niet alleen naar kunst en cultuur. Je maakt het zelf waar.?

Zit je vol wilde plannen en wil je zelf een project op poten zetten? In ons maakportaal vind je alles over repetitieruimtes, subsidies en communicatiesteun.

?
PODIUMKUNSTEN

"All the world's a stage. And the men and women merely players." Je ontdekt jezelf aan de universiteit, door bij de wereld te beginnen. Wie weet schuilt er een podiumbeest bij jou?

Ontdek ons huisgezelschap CampusToneel en het Interfactultair Theaterfestival.

MEER WETEN

KUNST ? WETENSCHAP

?
HORST ARTS & MUSIC

Tijdens?Horst Arts and Music Festival?kon je
????van vrijdag 13 tot zondag 15 september 2019 je grenzen verleggen. Je ontdekte er de nieuwste electronica en hedendaagse kunst.

KU Leuven steunt het festival.?

MEER WETEN

?

Zowel kunstenaars als wetenschappers onderzoeken en experimenteren.

Ze verleggen de grenzen van ons denken. Ze willen de wereld vatten en verklaren. Aan KU Leuven gaan beiden dan ook hand in hand.

In BAC ART LAB ontmoeten kunst en wetenschap elkaar. Ook jij kan een gratis atelierruimte in de multidisciplinaire kunstenwerkplaats van KU Leuven aanvragen.

Met projecten als Seeker [LVN6], Artefact in beeldende kunstencentrum STUK, symposia, expo's en voorstellingen willen we de kruisbestuiving tussen wetenschap, kunst en samenleving stimuleren.

MEER WETEN? ?

?

In de kijker

?
CULTUURPRIJS KU LEUVEN

Auteur en jurist Rachida Lamrabet ontvangt de tweejaarlijkse Cultuurprijs?van KU Leuven. Die wordt op dinsdag 28 januari uitgereikt tijdens een feestelijke avond vol literatuur. Je schrijft je hier in.

Lamrabet haar bekendste werken zijn de romans Vrouwland, Vertel het iemand en het essay Zwijg, allochtoon!.

Campuskrant sprak met haar.

Meer weten

?
OVIDIUS IN METAMORFOSE

Sprankelend, relativerend en altijd licht ironisch. Publius Ovidius Naso is een meesterverteller. Hij is guest of honour in de Universiteitsbibliotheek tijdens de expo Ovidius in Metamorfose.

Gratis voor alle studenten en personeelsleden.

Meer weten

?
HOST JIJ EEN KOTCONCERT?

Wil jij jezelf, je vrienden en je kotgenoten op een intiem jazzconcert trakteren?

Voor UUR KULTUUR Jazz op kot in maart zoeken we nog leuke locaties.?

Meer weten

CLUB KULTUUR

Onze blog voor en door cultuurkaarthouders. Lees tips, reviews en interviews.

OVER DIENST CULTUUR?????

De Dienst Cultuur werkt samen met vicerector Bart Raymaekers het cultuurbeleid van de universiteit uit. We stimuleren zowel cultuurparticipatie als -creatie, en hebben een bijzondere aandacht voor de band tussen kunst en wetenschap. Je vindt ons in de gebouwen van kunstencentrum STUK.

place Naamsestraat 96
place bus 5010
place 3000 Leuven